Заболеваемостта от COVID-19 в страната расте. 203.51 заразени на 100 хиляди

...
Заболеваемостта от COVID-19 в страната расте. 203.51 заразени на 100 хиляди
Коментари Харесай

Над 203 заразени на 100 хиляди души на двуседмична база отчитат здравните власти

Заболеваемостта от COVID-19 в страната пораства. 203.51 инфектирани на 100 хиляди души на двуседмична база отчитат здравните управляващи. Това демонстрира информация в Националния център по заразни и паразитни заболявания /НЦЗПБ/. От уеб страницата на Центъра са премахнати цветовите зони, които указват равнището на разпространяване на ковид по области. 

Данните на единния информативен център за ковид обаче демонстрират, че едва четири области в страната все още са с под 100 инфектирани на 100 хиляди души на двуседмична база /зелената зона по предходната цветова класификация/. Това са Шумен, Търговище, Плевен и Велико Търново. Останалите са в жълтата зона с над 100 инфектирани на 100 хиляди души, а три области са в червено - над 250 инфектирани на 100 хиляди души. Това са София-град, Варна и Бургас. 

Няма смяна в картата на епидемиологичната конюнктура по райони. 

В Етап 1 са три от петте района, на които е разграничена страната. Само Централна България към момента е в нулевия стадий, като южният район 4 / Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково/ се чака да влезе в Етап 1 до пет дни. В Плана за справяне с пандемията са разписани конкретните ограничения, които се плануват по отношение на влизането в другите стадии. 

Планът за справяне с пандемията бе актуализиран предходната седмица. Той планува ограничения и дейности, които да се постановат на районно или национално равнище, според от стадия, в който се намира съответен район. Ако един район влезе в най-тежкия /четвърти етап/ от разпространяването на пандемията, цялата страна ще влиза в извънредна епидемиологична конюнктура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР